Archeologie en geschiedenis tot in de huiskamer

Op vrijdag 18 juni 2021, tijdens de Nationale Archeologiedagen, lanceert Museum Hoge Woerd de eerste sessie van een reeks online lezingen waarin archeologische specialisten hun kennis en verhalen delen. Kennis bijspijkeren of een nieuwe interesse ontdekken was nog nooit zo laagdrempelig: je aanschouwt deze lezingen gewoon vanuit je luie stoel, waar je je dan ook bevindt. 

Online lezingen
Met ingang van 18 juni 2021 biedt Museum Hoge Woerd een programma van een drie- à viertal online lezingen per jaar aan, in samenwerking met de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. In deze lezingen zijn diverse specialisten uit het archeologische veld aan het woord om te vertellen over interessante vondsten, opmerkelijke verhalen of nieuwe ontdekkingen. Door middel van de chatfunctie kunnen er vragen gesteld worden door het publiek. De lezingen zijn tegen een kleine vergoeding online te volgen en in de toekomst biedt het museum ook de mogelijkheid om de kennissessies fysiek bij te wonen, in Castellum Hoge Woerd. De eerste editie op 18 juni a.s. is in het kader van de Nationale Archeologiedagen geheel gratis bij te wonen. Voor meer informatie en het reserveren van tickets, klik hier.

Alexander van de Bunt
Deze Utrechtse archeoloog houdt zich naast zijn werk voor Landschap Erfgoed Utrecht ook bezig met fotografie en schrijven. Als geen ander kan Alexander van de Bunt de verhalen uit de geschiedenis van Nederland tot leven brengen. Zijn verhalen over bijzondere vondsten in de provincie Utrecht zijn o.a. te lezen op UtrechtAltijd.nl en in diverse tijdschriften. Ook verscheen in 2020 zijn eerste boek ‘Wee de overwonnenen – Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen’, over de vele veldtochten van de Romeinen in onze contreien. In zijn lezing bij Museum Hoge Woerd vertelt Van de Bunt het verhaal van de volkeren die vroeger onze streken bewoonden.