Herfstvakantie 2021

Van zaterdag 16 oktober t/m zondag 24 oktober is het herfstvakantie in Utrecht en dat vieren we bij Museum Hoge Woerd. Gedurende deze week zullen er binnen onze gebruikelijke openingstijden (dinsdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur) extra activiteiten plaatsvinden voor de hele familie. Lees hieronder verder voor uitgebreidere informatie over het programma.

We trappen op zaterdag 16 oktober af met een leuke en leerzame workshop samen met het Universiteitsmuseum Utrecht. In Museum Hoge Woerd liggen veel bijzondere vondsten. Misschien heb jij ook wel eens een interessante steen of een bijzonder voorwerp gevonden! Zou het een fossiel of archeologische vondst geweest zijn? Hoe weet je nu of het écht is, en geen namaak? Doe mee aan de workshop Echt of Nep?! en ontdek hoe je een nepper kunt ontmaskeren. De workshop zal voor een tweede keer plaatsvinden op donderdag 21 oktober.

Ook zullen de Romeinse soldaten van Pax Romana op zaterdag 16 oktober hun soldatentraining houden op het binnenterrein van het Castellum. Ze komen in authentieke uitrusting, zoals de Romeinen er 2000 jaar geleden ook bijliepen. Neem plaats op het terras van het CastellumCafé en aanschouw de soldatentraining onder het genot van een warm drankje.

Meer soldatenavonturen beleven? Kom dan op zondag 17 oktober naar de wachttoren, aan het begin van de oprijlaan van Castellum Hoge Woerd. Romeinse soldaten hebben de toren tussen 13:00 en 16:30 uur geopend en jij kunt ze ontmoeten. Stel al je vragen en luister naar hun verhalen over hoe het er hier 2000 jaar geleden aan toeging tijdens de wachtdiensten.

Niet alleen kent de wachttoren een bijzondere geschiedenis, wat dacht je van het Romeinse schip De Meern 1?! Dit schip is uniek in zijn soort en is niet voor niets hét kroonjuweel van Museum Hoge Woerd. Meesterverteller Eugene Ligtvoet kruipt in de huid van Manus van Alles en voert je mee in het leven aan boord van dit schip. Manus van Alles doet zijn verhaal op dinsdag 19 oktober en vrijdag 22 oktober.

Nu je zoveel geleerd hebt over de Romeinen en de tijd waarin zij leefden, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. In de workshop Romeinse speld maken leer je hoe je zelf een zogenaamde fibula, een luxe mantelspeld die chique Romeinen droegen, kunt maken van écht zilver. Hier ga jij hoe dan ook de show mee stelen!

Er is dus van alles te doen en te beleven in Museum Hoge Woerd gedurende de herfstvakantie. Uiteraard heten we je ook van harte welkom voor een regulier bezoek aan ons museum. Reserveer je gratis tickets hier en verzeker jezelf van een onvergetelijk bezoek aan hét archeologiemuseum van Utrecht. Voor meer informatie over ons actuele aanbod, klik je hier. Tot snel!