Herfstvakantie workshops bij museuM Hoge Woerd

17 oktober t/m 25 oktober:

10:00 tot 17:00 uur, dinsdag t/m zondag

 

UPDATE: in verband met de aangescherpte Coronamaatregelen zijn enkele van onze activiteiten komen te vervallen. Voorkom teleurstelling en bekijk ons actuele aanbod hier. Het museum blijft wel geopend.

UPDATE: in verband met de aangescherpte Coronamaatregelen zijn enkele van onze activiteiten komen te vervallen. Voorkom teleurstelling en bekijk het actuele museumaanbod hier. Voor een overzicht van de activiteiten van alle castellumpartners, klik je hier.

Nog even en dan staat de volgende vakantie weer voor de deur: de herfstvakantie. Trek er in deze week lekker op uit met een bezoekje aan het Romeinse verleden. Bij Museum Hoge Woerd leer je meer over het verleden en breng je zo zelf de Romeinse geschiedenis tot leven! Wij zijn in de herfstvakantie (17 t/m 25 oktober) van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. 

Gedurende de herfstvakantie bieden wij een uiteenlopend programma aan voor het hele gezin. Om te beginnen is er een programma op zondag 18 oktober. Op deze zondag bieden wij twee gratis activiteiten aan: Gangs of Rome, een spannend Romeins bordspel en een avontuurlijk bezoek aan de wachttoren, waarbij heuse Romeinse soldaten je verwelkomen en je alles vertellen over het leven in en om de toren.

Houd je er meer van om zelf wat actiever bezig te zijn? Ook daar hebben we wat voor! Kom op donderdagmiddag 22 oktober met ons kokkerellen naar heus Romeins recept en maak je eigen kruidenkaas. Daar kan je mee thuis komen! Ben jij een echte creatieveling? Kom dan op zaterdag 24 oktober samen met ons je eigen Middeleeuwse speelgoed knutselen, perfect om thuis op herfstige dagen mee te spelen. En er is meer knutselaanbod! Je kan bij ons ook je eigen Middeleeuwse buidel maken, waarmee je je eigen, mooie munten altijd veilig bij je kan dragen.

Voor de jonge archeologen in de dop is op zaterdag 24 oktober onze ArcheoHotspot ook geopend. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf meehelpen met archeologisch onderzoek!

Naast dit herfstvakantieprogramma bieden wij ook, zoals gebruikelijk, iedere zaterdag en zondag onze speciale openlucht rondleidingen aan, geschikt voor het hele gezin.

Wil je gewoon langskomen om onze museumcollectie te bekijken? De toegang tot ons museum is gratis, wel dient er vooraf aan het bezoek een kaartje gereserveerd te worden. Reserveer je (gratis) tickets hier.

Zoals je ziet, valt er van alles te beleven deze herfstvakantie! Met de activiteiten van het museum en onze partners Steede Hoge Woerd en Podium Hoge Woerd, valt er iedere vakantiedag wel iets te beleven binnen de muren van het Castellum. Tot dan!