Kunstlint naar Castellum Hoge Woerd

Nu veel winkels (grotendeels) gesloten zijn, de culturele sector vrijwel stil ligt en evenementen geen doorgang kunnen vinden, liggen veel panden en hun etalages er maar somber bij. Daar wilden de kunstenaars van het Utrechtse Kunstlint op Corona-proof wijze iets aan veranderen. Zodoende werd de Etalage Kunst Route in het leven geroepen, waarvoor ook Castellum Hoge Woerd de foyer opende. 

 

Het doel van deze route is om kunstenaars een podium te bieden zodat zij hun werken kunnen blijven tonen aan een groter publiek, nu hun ateliers noodgedwongen gesloten zijn. Daarbij worden (lege) etalages opgevrolijkt door middel van de kleurrijke kunstobjecten. Dankzij deze Etalage Kunst Route kun je tijdens je dagelijkse wandeling of fietstocht op een veilige en verantwoorde manier toch weer een beetje van kunst genieten!

 

De kunstroute staat volledig in het thema van ‘bloei’, in het kader van het naderende voorjaar en de exposities zullen gedurende de hele maand maart te bezichtigen zijn. De route loopt langs maar liefst 20 verschillende locaties in Vleuten, De Meern en het M√°ximapark. Flyers met daarop de gehele route zijn af te halen bij diverse locaties, waaronder Drukkerij van Rooijen, buurtcentrum de Schakel, Anafora en Brasserie de Brouwerij. Voor meer informatie over (afhaallocaties van) de route, de kunstenaars en de tentoongestelde werken ga je naar de Facebookpagina van Kunstlint Utrecht.