meivakantie 2022:

Ontdek het Romeinse verleden

Van zaterdag 30 april t/m zondag 8 mei vieren we de meivakantie bij Museum Hoge Woerd. Gedurende deze week zullen er naast het reguliere aanbod extra activiteiten plaatsvinden voor de hele familie. 

Het museum is de geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

ArcheoLab

In het ArcheoLab van Museum Hoge Woerd kan jong en oud aan de slag met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Op deze manier wordt archeologie op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar gemaakt voor alle bezoekers. Speciaal voor de jonge onderzoekers vindt er op dinsdag 3 mei een proefjesmiddag plaats. Museumbezoekers vanaf 6 jaar zijn van harte welkom om te experimenteren met allerlei verschillende testjes en onderzoeksmethoden. Hoe kun je bijvoorbeeld zelf lijm maken, of hoe zie je het verschil tussen allerlei zaden en pitten? Schuilt er ook een archeoloog in jou? Je komt erachter in het ArcheoLab!

Op Reis met Barba

Barba, een ex-soldaat uit het Romeinse leger, neemt je mee op een ware ontdekkingstocht door en om Castellum Hoge Woerd. Ontdek samen waar het badhuis vroeger lag, hoe het leven in de wachttoren eraan toe ging en wie er zoal woonde in een Romeinse vicus. Tijdens de ontdekkingstocht vind je de antwoorden op allerlei vragen, waarmee je letters kunt verdienen. Weet jij uiteindelijk de puzzel op te lossen? 

Nog meer te ontdekken

Ook valt er op eigen gelegenheid een heleboel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met onze speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort. 

Voor meer informatie over tijden, boekingsmogelijkheden en het volledige aanbod, klik hier.