Fictief figuur Nurdius Maximus en zijn broer Spierus (getekend) zijn voor de ingang van Castellum Hoge Woerd (foto)

Doe-expo: Nurdius Maximus

Vanaf zaterdag 18 juli, iedere vrijdag t/m zondag geopend, van 10:00 – 17:00 uur

Van zaterdag 18 juli t/m zondag 27 september 2020 is er een nieuwe, tijdelijke expositie te bewonderen in ons museum. De tentoonstelling is geïnspireerd op de populaire kinderboekenreeks ‘Het dagboek van Nurdius Maximus’ van de Britse auteur Tim Collins. Een van de verhalen speelt zich af bij een legerplaats aan de grensrivier in de lage landen… Dat zou zomaar eens het Romeinse Castellum Hoge Woerd kunnen zijn!

 

Nurdius Maximus, de hoofdpersoon uit de boekenreeks, is een ietwat slungelige puber die ervan overtuigd is dat hij zichzelf ooit een Romeinse held mag noemen. Zijn verwoede pogingen om een held te worden, leiden tot de meest hilarische avonturen, waarover hij in zijn dagboek schrijft. Nurdius vertelt ons met deze verhalen meer over de manier waarop Romeinen vroeger leefden: dat geroosterde muizen in honing saus als een heuse lekkernij gezien werden, hoe ze de toekomst voorspelden en dat ze hun kleding wasten met urine!

Fictief figuur Nurdius Maximus en zijn broer Spierus (getekend) zijn voor de ingang van Castellum Hoge Woerd (foto)

De gelijkenissen tussen de fictieve legerplaats waarover Nurdius schrijft en ons archeologische fort maken Castellum Hoge Woerd de uitgelezen plek om de Romeinse geschiedenis tot leven te brengen. In deze speciale doe expo kunnen kinderen aan de hand van allerlei opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kruipen. De objecten in de doe-expo zijn bedoeld om de fantasie te prikkelen, maar bovenal ook om lekker mee te spelen!

 

De toegang tot het museum is gratis, wel dient er vooraf aan het bezoek een kaartje gereserveerd te worden. Voor €1,- schaf je een speciaal doe-boekje aan waarmee je alles uit je bezoek aan de expositie haalt.

Reserveer je (gratis) tickets hier.