Op reis naar het verleden met Erik Graafstal en Historizon

Historizon is een reisorganisatie die historische excursies en reizen verzorgt naar bestemmingen in Nederland, Europa en daarbuiten. Dit doen zij op een persoonlijke en eigentijdse manier, waar de beleving van de geschiedenis voorop staat. Nu er vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus geen reizen en dagtochten kunnen worden georganiseerd, komt de reisorganisatie met online alternatieven. En laat nou net onze eigen Erik Graafstal en de locatie van ons museum hierin een belangrijke rol spelen!

De afgelopen jaren aan archeologisch onderzoek in combinatie met nieuwe beschikbare onderzoekstechnieken hebben een schat aan nieuwe informatie over Romeins erfgoed in Nederland prijsgegeven. Historizon vindt het tijd dat deze nieuwe ontwikkelingen onder de aandacht worden gebracht en organiseert daarom in de maanden februari en maart een zesdelige online serie over Romeins erfgoed in Nederland. De digitale lezingen zullen door vooraanstaande deskundigen gegeven worden, wiens verhalen worden ondersteund met bijzondere artefacten uit musea en actuele resultaten van archeologisch onderzoek. De highlights van Romeins Nederland zullen door middel van verrassende en verdiepende invalshoeken belicht worden.

Op donderdag 18 februari om 15:00 uur trapt de serie af met een lezing van Erik Graafstal: gemeentelijk archeoloog en coördinator van Museum Hoge Woerd. Graafstal zal de kijkers meer vertellen over de Limesweg in de Rijndelta: het grootste Romeinse bouwwerk in Nederland. De rode draad in zijn verhaal is de enorme hoeveelheid en diversiteit van de informatiebronnen die opgeslagen liggen in de fysieke resten van de Limesweg, in met name centraal- en west-Nederland. Castellum Hoge Woerd zal als locatie een belangrijke rol spelen in dit verhaal.

Voor meer informatie over deze lezing, het complete programma en het aanmeldformulier, klik je hier.