Openingstijden en toegang

Het museum is gratis toegankelijk.

Museum Hoge Woerd is iedere dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. De toegang tot het museum is gratis, hoewel we onze bezoekers wel vriendelijk verzoeken een ticket te reserveren voorafgaand aan het bezoek.

Openingstijden
Het museum is iedere dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. De toegang tot het museum is gratis, hoewel we onze bezoekers wel vriendelijk verzoeken een ticket te reserveren voorafgaand aan het bezoek.

Feestdagen
Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag wijkt Museum Hoge Woerd af van de reguliere openingstijden en is het museum gesloten. Op Tweede Kerstdag is het museum wél geopend.

Mindervaliden
Castellum Hoge Woerd is volledig toegankelijk voor mindervaliden, waaronder mensen in een rolstoel. Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig, en in het gebouw zijn er liften en invalidentoiletten aanwezig.

Groepsbezoek
Museum Hoge Woerd verzorgt jaarlijks vele rondleidingen en schoolbezoeken. Om elke groep de kans te bieden op een volwaardige beleving of rondleiding, vragen wij om gezelschappen groter dan 15 personen altijd vooraf aan te melden via museum@castellumhogewoerd.nl. Voor groepsrondleidingen en schoolbezoeken vraagt het Museum een bescheiden vergoeding, waarmee de onkosten voor de inzet van rondleiders c.q. begeleiders en verbruiksmaterialen worden gedekt.

Contact
Telefoon balie: 030 – 286 00 84 (dinsdag t/m zondag, 10.00-17.00 uur)

Donatie
Mede door de inzet van vele vrijwilligers is Museum Hoge Woerd in staat om het bezoek aan de vaste exposities gratis aan te bieden. Daarmee draagt het museum bij aan de missie van Castellum Hoge Woerd om een plek te zijn waar je eindeloos en onbelemmerd kunt ontdekken. Donaties zijn een belangrijke steun om dit ook op langere termijn mogelijk te maken. Al met een kleine vrijwillige bijdrage draag je actief bij aan de instandhouding van deze unieke cultuurschat alsook van de andere expositieonderdelen. Bij de balie van het castellum kun je eenvoudig een vrijwillige bijdrage aan het museum geven of doneer online via de pagina Steun het museum.

Kinderen en toezicht
Om de persoonlijke beleving te ondersteunen, kent het museum veel applicaties en installaties die een interactieve of hands-on ervaring bieden. Dit geldt in het bijzonder voor de expositie ‘3000 jaar wonen en werken’. Voor dit onderdeel geldt dan ook dat (buiten geregelde educatieve activiteiten) kinderen t/m 16 jaar alleen toegang hebben onder begeleiding van een volwassene. Ook voor het onderdeel ‘Vensters op het fort’ geldt dat volwassenetoezicht op de jeugd gewenst is. Museum Hoge Woerd kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverantwoord gedrag op de wallen van het fort.