Romeins Festijn ten einde met succesvol Slotspektakel

Zondag 12 mei werd het tiendaagse Romeins Festijn in Castellum Hoge Woerd afgesloten met een bruisend Slotspektakel voor jong en oud. Ruim 1.500 bezoekers genoten van het evenement dat speciaal voor deze Moederdag in het teken stond van de Romeinse vrouw. Het Slotspektakel was tevens de feestelijke afsluiting van de Nationale Romeinenweek. Gedurende het Romeins Festijn vond een afwisselend programma plaats met kinderactiviteiten, theatervoorstellingen en een lezing.

Slotspektakel
De gehele dag waren er op het binnenterrein van het Castellum demonstraties van gladiatrixen – en gladiatoren, Romeinse soldaten, een Romeinse huwelijksvoltrekking en het brengen van een offer bij de priesteressen van Juno. Daarnaast waren er tal van activiteiten als een gladiatorentraining, een eigen pijl en boog maken, of een sieraad met een scherf uit de oudheid. Verhalenvertelster Julia bracht Romeinse verhalen, en liefhebbers van verdiepende verhalen konden mee op pad met een rondleider.

Romeins Festijn
Gedurende het Romeins Festijn waren de kinderactiviteiten als de Soldatentraining, de lezing van fysisch geograaf Marieke van Dinter over Landschappen langs de Limes in de Romeinse tijd en de buitenvoorstelling Metamorfosen, naar een toneelbewerking van het Romeinse gedichtenboek van Ovidius, van Theatergroep Aluin druk bezocht. Het Romeins Festijn werd in totaal door circa 2.100 bezoekers bezocht.

De aftermovie van het Slotspektakel: