Voorjaarsvakantie 2022:

Ontdek het NIEUWE ArcheoLab

Van zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart vieren we de voorjaarsvakantie bij Museum Hoge Woerd. Gedurende deze week zullen er extra activiteiten plaatsvinden voor de hele familie.

Het museum is de gehele vakantie geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

De voormalige ArcheoHotspot van Museum Hoge Woerd is onlangs verbouwd en heeft een upgrade gekregen naar een heus ArcheoLab. In dit archeologische laboratorium kan jong en oud aan de slag met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Op deze manier wordt archeologie op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar gemaakt. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn kinderen vanaf 7 jaar van harte welkom om te experimenteren met allerlei verschillende proefjes. Wie weet alle proefjes te ontrafelen? Je ontdekt het in het gloednieuwe ArcheoLab. Deze vakantie kun je deze proefjes op dinsdag 1 maart en donderdag 3 maart plannen voor slechts €3,- per kind . Klik hier om een ticket te reserveren.

Verder zal de Romeinse wachttoren aan het begin van de oprijlaan op zondag 27 februari toegankelijk zijn voor bezoekers. Echte Romeinen openen in vol ornaat tussen 13:00 en 16:00 uur de poorten naar deze toren en laten de bezoekers binnen in de wondere wereld van de Romeinse tijd. Stap binnen en ontdek hoe de Romeinen hier ruim 2000 jaar geleden leefden. 

Ook valt er op eigen gelegenheid een heleboel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met onze speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort. 

Vanaf 25 februari is ook de expositie insecten: mooi! te bewonderen: een samenwerking tussen Utrecht Natuurlijk en Abrona. Cliënten van Abrona hebben de afgelopen periode met veel plezier gewerkt aan het thema insecten. Van keramiek tot papier-maché en van textiel tot schilderijen: op het Castellum Hoge Woerd zie je de veelvormige en veelkleurige wereld van insecten.

De expositie Insecten: Mooi! laat de wereld van insecten zien. Kleurrijk, verschillende vormen, materialen en van ingetogen tot uitbundig. Insecten zijn oneindig divers, net zoals mensen. Van muggen tot bijen en van vlinders tot vliegen: kom de wereld van insecten bekijken zoals je die niet eerder zag.

Hier valt iedere dag wat te beleven!