Voorjaarsvakantie 2023:

Beleef de Romeinse tijd

Van zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart vieren we de voorjaarsvakantie bij Museum Hoge Woerd. Gedurende deze week zullen er extra activiteiten plaatsvinden voor de hele familie. Lees verder en ontdek wat er allemaal te doen is.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Proefjes in het ArcheoLab

In het ArcheoLab van Museum Hoge Woerd kan jong en oud aan de slag met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Op deze manier wordt archeologie op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar gemaakt voor alle bezoekers. Speciaal voor de jonge onderzoekers vindt er op dinsdag 28 februari een proefjesmiddag plaats. Museumbezoekers vanaf 8 jaar zijn van harte welkom om te experimenteren met allerlei verschillende testjes en onderzoeksmethoden. Hoe kun je bijvoorbeeld zelf lijm maken, of hoe zie je het verschil tussen allerlei zaden en pitten? Schuilt er ook een archeoloog in jou? Je komt erachter in het ArcheoLab!

Workshop: Romeinse Beauty

IJdelheid kent geen tijd. Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, besteedden mannen en vrouwen al veel aandacht aan hun uiterlijk. Ze scrubden zichzelf schoon in het badhuis, verwenden hun huid met zachte zalven en geurden heerlijk naar parfum. Doe net als de Romeinen en maak tijdens deze workshop op donderdag 2 maart je eigen kruidige scrubzout, een lekker zalfje en een geurig parfumzakje.

Romeinse soldaten waken bij de wachttoren

Luister je liever naar de verhalen van echte Romeinen? Kom dan op zondag 26 februari naar de wachttoren. Hier zullen Romeinse soldaten de toren openen voor het publiek tussen 13.00 en 16.00 uur. Stel ze al je vragen en luister naar hun verhalen over hoe het er hier 2000 jaar geleden aan toeging tijdens de lange wachtdiensten.

3D ontdekkingstocht

Wil je het verleden echt met je eigen ogen bekijken? Maak dan een reis terug in de tijd d.m.v. onze 3D ontdekkingstocht. Zet je VR-bril op ontdek hoe deze plek er 2000 jaar geleden uitzag en wat er zoal in en om een Romeins fort gebeurde.

Nog meer te ontdekken

Ook valt er op eigen gelegenheid een heleboel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met onze speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort. 

Voor meer informatie over tijden, boekingsmogelijkheden en het volledige aanbod, klik hier.