Archeohotspot

Op dit moment is de ArcheoHotspot beperkt open.
Klik hier voor de huidige openingstijden.

Aan het eind van de expositie: 3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn, kun je zelf aan de gang als archeoloog. In deze ruimte bevindt zich de ArcheoHotspot. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf meehelpen met archeologisch onderzoek! Doe mee met het sorteren en bij elkaar puzzelen van aardewerk of neem je eigen vondsten mee uit de tuin. Er staan altijd enthousiaste vrijwilligers klaar voor informatie en uitleg. Ook kunnen zij je verder helpen met officiƫle meldingen van archeologische vondsten. Ook staan hier twee tijdvensters, waarop een 3D-reconstructie te zien is van de gebouwen binnen de wallen van het Romeinse castellum.

Let op! De ArcheoHotspot is minder vaak open dan gebruikelijk. Kijk voor de actuele openingstijden hier.

ArcheoHotspots is een initiatief van het Allard Pierson Museum. De ArcheoHotspot in Museum Hoge Woerd werkt nauw samen met Landschap Erfgoed Utrecht en de AWN-Vereniging van vrijwilligers in de Archeologie.

Zelf de armen uit de mouwen steken en vrijwillig archeoloog worden in de ArcheoHotspot? Mail dan naar: museum@castellumhogewoerd.nl.