Koffers & kisten

Het museum biedt verschillende museumkisten aan voor het basisonderwijs. Elke museumkist bevat een map met lessuggesties en allerlei materialen om bij deze lessen te gebruiken. Ook kunnen leerlingen spreekbeurtkoffers lenen. Elke koffer bevat een map met achtergrondinformatie, foto’s en materialen. Er is een spreekbeurtkoffer over archeologie, Romeinen en de Tweede Wereldoorlog.

Museumkist Archeologie / groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8
Wat doet een archeoloog zoal? Lessen en ‘echte’ materialen waarmee de leerlingen ontdekken en onderzoeken wat het werk van een archeoloog inhoudt.

Museumkist Romeinen: groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8
Rare jongens die Romeinen, maar ze hebben wel heel veel teweeg gebracht! Lessen en opdrachten om de spannende tijd van de Romeinen te beleven.

Museumkist Grootmoeders tijd: groep 4-5-6
Hoe was het dagelijks leven in de jaren ’30 van de vorige eeuw? Het huishouden, school, vrije tijd, maar ook beroepen van toen worden toegelicht aan de hand van speelse opdrachten. In de kist zit tevens een DVD met verhalen en gebeurtenissen verteld door ouderen die toen kind waren.

Museumkist Tuinbouw: groep 5-6, groep 7-8
Het gebied rondom Vleuten was lange tijd een glazen stad, vol met kassen van tuinders. In de museumkist bevinden zich lessen en materialen uit de tuinbouw. De ‘Oude tuinders van Vleuten’ zijn geïnterviewd door kinderen en vastgelegd op film.

Museumkist Aelius en het tijdportaal: groep 5-6
Een interactieve geschiedenis belevingsles, waarbij leerlingen via een ‘tijdportaal’ in contact komen met de Romeinse slaaf Aelius. Voor deze activiteit is een smartboard nodig.

Museumkist Tweede Wereldoorlog: groep 6-7-8
Niet de leukste tijd uit de geschiedenis, maar wel een tijd om niet zomaar te vergeten! Vele verhalen, gebeurtenissen en voorwerpen geven een kijkje in deze duistere periode van de geschiedenis. Kinderen interviewden kinderen van toen over de Tweede Wereldoorlog, deze film zit in de kist.

Reserveren & kosten
Een museumkist is te huur voor een periode van 4 weken en kost 20 euro. Een spreekbeurtkoffer is gratis en kun je maximaal 2 weken lenen. Om te reserveren, stuur een mail naar museum@castellumhogewoerd.nl.

Klassenbezoeken, museumkisten en spreekbeurtkofers dient u minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Reserveringen worden binnen 3 werkdagen in behandeling genomen.

Let op: Uw aanmelding is pas definitief als u een bevestiging per mail heeft ontvangen.