Adres en route

Museum Hoge Woerd is goed bereikbaar.
Zowel op de fiets, met de auto (gratis parkeren)
als met het openbaar vervoer (buslijnen 4 en 28
vanaf Utrecht Centraal).

Adres
Het adres van Castellum Hoge Woerd is Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern (Utrecht). Herkent het navigatiesysteem dit adres niet, voer dan Groenedijk 1a De Meern in.

Plan je reis naar het museum met Google Maps. Route in Google Maps

Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving.

Op de fiets
Castellum Hoge Woerd is uitstekend met de fiets te bereiken. Het castellum ligt in het hart van Leidsche Rijn en is via verschillende hoofdfietsroutes te bereiken. Er zijn voldoende fietsparkeerplaatsen. Op dit moment is er nog geen oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig. Wij raden bezoekers aan om eventuele accu’s uit de elektrische fiets mee naar binnen te nemen om diefstal te voorkomen (in de garderobe zijn kluisjes aanwezig).

Met de auto
Castellum Hoge Woerd is ook met de auto bereikbaar, volg hiervoor de bruine borden ‘Castellum’. Het castellum ligt in een woonwijk en we willen je vragen daar ook rekening mee te houden. Parkeer in de aangegeven vakken en let goed op fietsers en wandelaars. Op de parkeerplaats is plaats voor drie touringcars. Er zijn op dit moment nog geen oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig.

De route met de auto kunt u via deze link bepalen.

Openbaar vervoer
Het castellum is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Bus 4 stopt aan de rand van het terrein (halte ‘De Woerd’). Deze bus stopt op NS station Utrecht-Centraal (Jaarbeurszijde) en komt ook langs NS station Terwijde.

Verder vertrekt bus 28 vanaf NS Station Utrecht-Centraal (Centrumzijde) en stopt op 650 meter loopafstand van het castellum bij halte ‘Eerste Westerparklaan’ en op 500 meter loopafstand bij halte ‘De Meernbrug’. Deze buslijn komt ook langs NS station Vleuten. Klik hier voor een overzicht. Je vindt de actuele vertrek- en aankomsttijden op www.9292.nl, ns-reisplanner en www.u-ov.info.

Groepsbezoek
Touringcars en bussen dienen aan het begin van het terrein, op de aangegeven parkeerplaats, te worden geparkeerd. Het is niet toegestaan om tot aan de ingang van het Castellum te rijden. Is het lopen van de parkeerplaats naar de ingang fysiek niet mogelijk? Neem dan contact op via museum@castellumhogewoerd.nl voor de mogelijkheden.

Toegankelijkheid
Castellum Hoge Woerd is grotendeels toegankelijk voor mensen met een beperking, waaronder mensen in een rolstoel. In het gebouw zijn liften aanwezig, als ook gereserveerde parkeerplaatsen en toiletten voor personen met een handicap.

Routekaart naar Museum Hoge Woerd