Adres en route

Museum Hoge Woerd is goed bereikbaar.
Zowel op de fiets, met de auto (gratis parkeren)
als met het openbaar vervoer (buslijnen 4 en 28
vanaf Utrecht Centraal).

Adres
Het adres van Castellum Hoge Woerd is Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern (Utrecht). Herkent het navigatiesysteem dit adres niet, voer dan Groenedijk 1a De Meern in.

Plan je reis naar het museum met Google Maps. Route in Google Maps

download hier een uitgebreide routebeschrijving

Op de fiets
Castellum Hoge Woerd is uitstekend met de fiets te bereiken. Castellum ligt in het hart van Leidsche Rijn en is via verschillende hoofdfietsroutes te bereiken. Bovendien ligt Castellum aan Het Lint, waardoor het vanuit Vleuten snel en comfortabel met de fiets te bereiken is. Er zijn voldoende fietsparkeerplaatsen. Ook hebben we een bandenplakset klaarliggen voor eventuele pechvogels. We hebben nu nog geen fietsenoplaadpunt, maar daar wordt aan gewerkt.

Vanuit Utrecht-centrum/-noordoost/-noordwest:
U fietst vanuit het centrum van Utrecht en de noordelijke wijken via de Vleutenseweg naar Leidsche Rijn (Gele brug). Volg het fietspad Leidsche Rijn in via de Cinemec en fietst vervolgens langs de busbaan Parkwijk (+/- 1,5 km). Volg het fietspad met de bocht mee naar links en u kruist de Groenedijk. Sla rechtsaf op de Groenedijk bij de stoplichten en blijf deze volgen tot Castellum Hoge Woerd. Op het voorplein vindt u aan de rechterkant fietsparkeerplaatsen.

Vanuit Utrecht-zuid:
Vanuit Utrecht-zuid fietst u langs de Dominee Martin Luther Kinglaan het Amsterdam Rijnkanaal over via de Meernbrug. Blijf het fietspad volgen over het dak van de A2-tunnel. Ter hoogte van Hogeweide gaat u linksaf en steekt u bij de stoplichten de Stadsbaan over. Volg het fietspad 400 meter en sla dan rechtsaf de Groenedijk op. Dit fietspad kunt u volgen tot aan Castellum Hoge Woerd. Op het voorplein vindt u aan de rechterkant fietsparkeerplaatsen.

Met de auto
Castellum Hoge Woerd is ook met de auto bereikbaar, volgt u hiervoor de bruine borden ‘Castellum’. Het kan zijn dat uw navigatiesysteem ons gloednieuwe adres (Hoge Woerdplein 1, De Meern) nog niet kan vinden. Gebruikt u in dat geval ons navigatie-adres: Groenedijk 1, De Meern.
Het Castellum ligt in een woonwijk en we willen u vragen daar ook rekening mee te houden. Parkeert u in de aangegeven vakken en let u goed op fietsers en wandelaars. Op de parkeerplaats is plaats voor drie touringcars.

De route met de auto kunt u via deze link bepalen.

Openbaar vervoer
Castellum is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Bus 4 stopt aan de rand van het terrein (halte ‘De Woerd’). Deze bus stopt op NS station Utrecht-Centraal (Jaarbeurszijde) en komt ook langs NS station Terwijde.
Verder vertrekt bus 28 vanaf NS Station Utrecht-Centraal (Centrumzijde) en stopt op 650 meter loopafstand van het Castellum bij halte ‘Eerste Westerparklaan’ en op 500 meter loopafstand bij halte ‘De Meernbrug’. Deze buslijn komt ook langs NS station Vleuten.
U vindt de actuele vertrek- en aankomsttijden op www.9292.nl, ns-reisplanner en www.u-ov.info.

Mindervaliden
Castellum Hoge Woerd is volledig toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig, en in het gebouw zijn er liften en invalidentoiletten aanwezig.

 

parkeren_CHW