Veelgestelde vragen

Algemene veelgestelde vragen

Wanneer is Museum Hoge Woerd geopend?

Museum Hoge Woerd is iedere dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Klik hier voor de uitzonderingen.

Ik wil Museum Hoge Woerd graag bezoeken. Moet ik hiervoor een kaartje reserveren?

Het is op dit moment niet nodig om vooraf een tijdslot te reserveren voor een bezoek aan ons museum. Wel verzoeken wij alle bezoekers zich vooraf te melden bij de balie, die je bij het betreden van het museum passeert. De toegang blijft uiteraard gratis. Natuurlijk kun je altijd een vrijwillige donatie doen aan de balie of door hier te klikken.

Kan ik Museum Hoge Woerd financieel steunen?

Jazeker! Met een vrijwillige donatie vanaf €3 draag je wezenlijk bij aan de instandhouding van onze unieke cultuurschat als ook het gratis toegankelijk houden van onze exposities. Je kunt deze vrijwillige bijdrage aan het museum doneren bij de balie van Castellum Hoge Woerd via de donatie bus of de pinautomaat of digitaal door hier te klikken.

Is Museum Hoge Woerd toegankelijk voor personen met een beperking?

Jazeker!

Castellum Hoge Woerd is grotendeels toegankelijk voor personen met een fysieke beperking. Dankzij de aanwezige liften en aangepaste toiletten, is het merendeel van het gebouw rollator- en rolstoelvriendelijk. Ook zijn er gereserveerde parkeerplaatsen beschikbaar.

Ook bieden wij graag rondleidingen op maat aan. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een aangepaste rondleiding bieden voor blinde en/of slechtziende personen. Informeer naar de mogelijkheden via musuem@castellumhogewoerd.nl.

Mag ik eten en drinken in het museum?

Nee, in het museum mag niet gegeten en gedronken worden. Voor een hapje en/of drankje, verwijzen wij onze bezoekers graag naar het CastellumCafé.

Mag ik foto's maken in het museum?

Ja, het is toegestaan om foto’s en video’s te maken in en om het castellum. Tag ons in je creaties, vinden we leuk! 😉

Zijn honden toegestaan in het museum?

Honden zijn alleen welkom op het binnenterrein en in het CastellumCafé, met uitzondering van hulphonden. De honden moeten aangelijnd zijn en begeleid worden door een volwassene.

Kan ik een exclusieve groepsrondleiding boeken?

Dit kan natuurlijk! Kijk voor meer informatie op deze pagina. Museum Hoge Woerd verzorgt jaarlijks vele rondleidingen en schoolbezoeken. Bestaat het gezelschap uit meer dan 15 personen, dan verzoeken wij je vriendelijk het bezoek vooraf aan te kondigen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via museum@castellumhogewoerd.nl of 030 – 286 00 84.

Ik ben docent en neem mijn leerlingen graag mee naar het museum. Kan dit?

Absoluut! Voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs hebben wij een educatief programma opgesteld. Heb je een ander type bezoek in gedachten? Neem dan vooraf contact op via museum@castellumhogewoerd.nl.

Is er een museumwinkel?

Museum Hoge Woerd verkoopt een aantal artikelen. Je vindt hier o.a. boeken over de Romeinse limes, diverse wandel- en fietsroutes, bouwpakketten en speelgoed dat betrekking heeft op het museum. De producten zijn alleen ter plaatse aan te schaffen en de opbrengst komt ten goede aan het museum. Hier vind je een overzicht van de beschikbare producten. De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het museum en bevindt zich bij de balie van het castellum.