Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen omtrent COVID-19

Wanneer is Museum Hoge Woerd geopend?

Museum Hoge Woerd is vanaf 8 juni weer iedere dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend.

Ik wil Museum Hoge Woerd graag bezoeken. Moet ik hiervoor een kaartje reserveren?

Om drukte te voorkomen en de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen, werken wij voorlopig met te reserveren tijdsloten waarbij een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd wordt toegelaten tot het museum. U reserveert hier een tijdslot voor uw bezoek. De toegang tot het museum blijft uiteraard gratis. Wel kunt u een vrijwillige donatie doen aan de balie.

Tot wanneer blijven de aangepaste openingstijden en maatregelen van kracht?

Wij stellen de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers voorop en volgen daarom de maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid op de voet. Wanneer mogelijk, openen wij ons museum in de toekomst ook graag weer op de (overige) werkdagen en zullen wij weer meer bezoekers (tegelijkertijd) binnenlaten. Je vindt de meest actuele informatie op onze nieuwspagina en op Facebook.

Algemene veelgestelde vragen

Kan ik Museum Hoge Woerd financieel steunen?

Jazeker! Met een vrijwillige donatie vanaf €3 draagt u wezenlijk bij aan de instandhouding van onze unieke cultuurschat alsmede het gratis toegankelijk houden van onze exposities. U kunt deze vrijwillige bijdrage aan het museum doneren bij de balie van Castellum Hoge Woerd via de donatie bus of de pinautomaat.

Is Museum Hoge Woerd toegankelijk voor mindervaliden?

Jazeker! Castellum Hoge Woerd is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Dankzij de aanwezige liften en invalidentoiletten, is het gehele gebouw rollator- en rolstoelvriendelijk. Ook zijn er invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

Mag ik eten en drinken in het museum?

Nee, in het museum mag niet gegeten en gedronken worden. Voor een hapje en/of drankje, verwijzen wij u graag naar het CastellumCafé.

Mag ik foto's maken in het museum?

Ja, het is toegestaan om foto’s en video’s te maken in en om het castellum.

Kan ik een exclusieve groepsrondleiding boeken?

Dit kan. Museum Hoge Woerd verzorgt jaarlijks vele rondleidingen en schoolbezoeken. Bestaat uw gezelschap uit meer dan 15 personen, dan verzoeken wij u vriendelijk uw bezoek vooraf aan te kondigen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via museum@castellumhogewoerd.nl of 030 – 286 00 84. Let op: op dit moment worden er in verband met de huidige omstandigheden rondom COVID-19 geen groepsactiviteiten aangeboden.

Ik ben docent en neem mijn leerlingen graag mee naar het museum. Kan dit?

Absoluut! Museum Hoge Woerd is inmiddels al door heel wat schoolklassen bezocht. Voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs hebben wij een educatief programma van ongeveer een uur opgesteld. U kunt uw leerlingen uiteraard ook op eigen gelegenheid meenemen naar het museum of een rondleiding op afspraak boeken. Wij verzoeken u vriendelijk hiervoor contact op te nemen met het museum via museum@castellumhogewoerd.nl. Let op: op dit moment worden er in verband met de huidige omstandigheden rondom COVID-19 geen groepsactiviteiten aangeboden.

Is er een museumwinkel?

Ja, Museum Hoge Woerd beschikt over een eigen winkel. Hier vind je boeken over de Romeinse Limes, diverse wandel- en fietsroutes, bouwpakketten en speelgoed dat betrekking heeft op het museum. De producten zijn alleen ter plaatse aan te schaffen en de opbrengst komt ten goede aan het museum. Wel vindt u hier een overzicht van de beschikbare producten. De winkel is geopend gedurende de openingstijden van het museum en bevindt zich bij de balie van het Castellum.