Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen omtrent COVID-19

Moet ik een Coronatoegangsbewijs tonen bij een bezoek aan Museum Hoge Woerd?

Vanaf 25 februari 2022 is het coronatoegangsbewijs niet meer nodig om ons museum te bezoeken.

Moet ik een mondkapje dragen bij Museum Hoge Woerd?

Het dragen van een mondkapje is vanaf 25 februari 2022 niet meer verplicht, maar draag deze vooral als je je daardoor veiliger voelt.

Algemene veelgestelde vragen

Wanneer is Museum Hoge Woerd geopend?

Museum Hoge Woerd is iedere dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Klik hier voor de uitzonderingen.

Ik wil Museum Hoge Woerd graag bezoeken. Moet ik hiervoor een kaartje reserveren?

Het is op dit moment niet nodig om vooraf een tijdslot te reserveren voor een bezoek aan ons museum. Wel verzoeken wij alle bezoekers zich vooraf te melden bij de balie, die je bij het betreden van het museum passeert. De toegang blijft uiteraard gratis. Natuurlijk kunt u altijd een vrijwillige donatie doen aan de balie of door hier te klikken.

Kan ik Museum Hoge Woerd financieel steunen?

Jazeker! Met een vrijwillige donatie vanaf €3 draagt u wezenlijk bij aan de instandhouding van onze unieke cultuurschat alsmede het gratis toegankelijk houden van onze exposities. U kunt deze vrijwillige bijdrage aan het museum doneren bij de balie van Castellum Hoge Woerd via de donatie bus of de pinautomaat.

Is Museum Hoge Woerd toegankelijk voor mindervaliden?

Jazeker! Castellum Hoge Woerd is volledig toegankelijk voor mindervaliden. Dankzij de aanwezige liften en invalidentoiletten, is het gehele gebouw rollator- en rolstoelvriendelijk. Ook zijn er invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

Mag ik eten en drinken in het museum?

Nee, in het museum mag niet gegeten en gedronken worden. Voor een hapje en/of drankje, verwijzen wij onze bezoekers graag naar het CastellumCafé.

Mag ik foto's maken in het museum?

Ja, het is toegestaan om foto’s en video’s te maken in en om het Castellum.

Zijn honden toegestaan in het museum?

Honden mogen, aangelijnd en onder begeleiding van een volwassen eigenaar het paviljoen betreden mits zij direct richting het CastellumCafé gaan.

Kan ik een exclusieve groepsrondleiding boeken?

Dit kan natuurlijk! Kijk voor meer informatie op deze pagina. Museum Hoge Woerd verzorgt jaarlijks vele rondleidingen en schoolbezoeken. Bestaat uw gezelschap uit meer dan 15 personen, dan verzoeken wij u vriendelijk uw bezoek vooraf aan te kondigen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via museum@castellumhogewoerd.nl of 030 – 286 00 84.

Ik ben docent en neem mijn leerlingen graag mee naar het museum. Kan dit?

Absoluut! Museum Hoge Woerd is inmiddels al door heel wat schoolklassen bezocht. Voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs hebben wij een educatief programma van ongeveer een uur opgesteld. U kunt uw leerlingen uiteraard ook op eigen gelegenheid meenemen naar het museum of een rondleiding op afspraak boeken. Wij verzoeken u vriendelijk hiervoor contact op te nemen met het museum via museum@castellumhogewoerd.nl.

Is er een museumwinkel?

Ja, Museum Hoge Woerd beschikt over een eigen winkel. Hier vind je boeken over de Romeinse Limes, diverse wandel- en fietsroutes, bouwpakketten en speelgoed dat betrekking heeft op het museum. De producten zijn alleen ter plaatse aan te schaffen en de opbrengst komt ten goede aan het museum. Wel vindt u hier een overzicht van de beschikbare producten. De winkel is geopend gedurende de openingstijden van het museum en bevindt zich bij de balie van het Castellum.