Rondleidingen

Het museum biedt rondleidingen aan voor particulieren, families, groepen en ook de zakelijke markt.

Iedere zaterdag en zondag om 15.00 uur kunt u mee met de vaste rondleiding Schip en inventaris. Kaartjes kosten 3 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen gratis mee. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Rondleidingen op afspraak
Met het formulier onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor rondleidingen op afspraak, buiten de vaste tijden, bijvoorbeeld voor de hele familie of met uw collega’s. Een rondleiding met een ervaren, goed opgeleide gids duurt ongeveer een uur. Momenteel kunt u kiezen uit 2 verschillende rondleidingen: Schip en inventaris en Wachttoren en limes. De rondleiding Schip en inventaris kost 50 euro per groep en is voor maximaal 20 personen en de rondleiding Wachttoren en limes is voor maximaal 15 personen kost 40 euro per groep.
Groepsbezoeken dient u minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Reserveringen worden binnen 3 werkdagen in behandeling genomen.

Let op: Uw aanmelding is pas definitief als u een bevestiging per mail heeft ontvangen.

Rondleiding aanvragen

Kijkwijzers
Eén keer per maand op zondag om 14.00 uur verzorgen de Kijkwijzers, jeugdrondleiders tussen de 12 en 14 jaar, rondleidingen van circa 30 minuten. Zij zijn goed in staat om het verhaal over het schip De Meern 1, de limes, het castellum, het badhuis en de wachttoren te verwoorden voor leeftijdgenoten en volwassenen. Zij hebben een training gevolgd, waarin ze instructies en tips gekregen hebben om het publiek op enthousiaste wijze te informeren.
Kaartjes voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar kosten 3 euro. Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen gratis mee. Kijk in de agenda voor meer informatie en om een kaartje te boeken.