Rondleidingen

Het museum biedt rondleidingen aan voor particulieren, families, groepen en ook de zakelijke markt.

Reguliere rondleiding langs het Romeinse schip De Meern 1 en over de omwalling
Iedere zondag om 14.00 uur is er de vaste rondleiding langs de schatten van de Hoge Woerd. Een gids neemt je mee over het binnen- en buitenterrein van het Castellum: van het 2000 jaar oude Romeinse schip, tot de constructie van het Castellum, het voormalige badhuis en de imposante omwalling. Kijk bij ons aanbod voor meer informatie.

Rondleiding op maat
Wij bieden graag rondleidingen voor iedere soort groep. Past een van onze standaard rondleidingen hiernaast niet helemaal bij je wensen of wil je weten wat wij kunnen betekenen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers of blinde en/of slechtziende mensen? Stuur gerust een e-mail naar museum@castellumhogewoerd.nl en we kijken graag samen met je mee naar de mogelijkheden.

3D-VR-rondleiding-(c)AafkeHolwerda

Rondleiding op afspraak
Met het formulier onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor een rondleiding op afspraak, buiten de vaste tijden, bijvoorbeeld voor de hele familie of met uw collega’s. Alle rondleidingen met een ervaren, goed opgeleide gids duren ongeveer een uur.

Er is keuze uit verschillende rondleidingen:

1. Schip en inventaris – 60 euro per groep, voor max. 15 personen per groep

Met deze rondleiding krijgt de groep een uitgebreide rondleiding langs het schip De Meern 1 en de bijzondere vondsten. Daarnaast wordt het verhaal van het Castellum toegelicht. Deze rondleiding is geschikt als eerste kennismaking met Castellum Hoge Woerd.

2. Wachttoren en limes – 60 euro per groep, voor max. 15 personen per groep

Met deze rondleiding brengt de groep een bezoek aan de replica van de Romeinse wachttoren. Hier wordt het verhaal verteld over de verdedigingslinie van het Romeinse Rijk: de Romeinse Limes, tegenwoordig erkend als Wereld Erfgoed. 

3. 3D rondleiding – 60 euro per groep, voor max. 10 personen per groep

Met deze rondleiding reist de groep terug in de tijd met behulp van Virtual Reality brillen. Waan jezelf helemaal in de Romeinse tijd terwijl je op de omwalling van het fort of het Romeinse schip staat of je tussen de soldatenbarakken op het binnenterrein begeeft.
Deze rondleiding is op korte termijn tijdelijk niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak. Boeken voor een periode later in het jaar? Vraag via het onderstaande contactformulier naar de mogelijkheden.

Groepsbezoeken dien je minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Reserveringen worden binnen 4 werkdagen in behandeling genomen.

Let op: de aanmelding is pas definitief als u een bevestiging per mail heeft ontvangen.

Rondleidingen worden op naam gereserveerd. Kun je onverwacht toch niet aanwezig zijn, dan geldt dat je tot 72 uur voorafgaand aan de rondleiding kosteloos kunt annuleren. Annuleer je binnen de 72 uur, dan kunnen wij helaas geen restitutie van het aankoopbedrag meer geven. Met de aanvraag van een rondleiding ga je hiermee akkoord. 

Rondleiding aanvragen