Rondleidingen

Het museum biedt rondleidingen aan voor particulieren, families, groepen en ook de zakelijke markt.

Rondleiding museumparels
Iedere zaterdag en zondag om 15.00 uur is er de vaste rondleiding langs de museumparels van Castellum Hoge Woerd. Een gids neemt je mee naar het Romeinse schip De Meern 1, over de omwalling en naar een deel van de torenkamers. Kaartjes kosten 3 euro p.p. voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen gratis mee. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Rondleiding op afspraak
Met het formulier onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor een rondleiding op afspraak, buiten de vaste tijden, bijvoorbeeld voor de hele familie of met uw collega’s. Een rondleiding met een ervaren, goed opgeleide gids duurt ongeveer een uur.

Er is keuze uit twee verschillende rondleidingen:
1. Schip en inventaris – 50 euro per groep, voor max. 20 personen
2. Wachttoren en limes – 40 euro per groep, voor max. 15 personen
Groepsbezoeken dient u minimaal 2 weken van tevoren te reserveren. Reserveringen worden binnen 3 werkdagen in behandeling genomen.

Let op: Uw aanmelding is pas definitief als u een bevestiging per mail heeft ontvangen.

Rondleiding aanvragen

Kijkwijzers
Kijkwijzers, jeugdrondleiders tussen de 12 en 14 jaar, verzorgen rondleidingen van circa 30 minuten. Zij zijn goed in staat om het verhaal over het schip De Meern 1, de limes, het castellum, het badhuis en de wachttoren te verwoorden voor leeftijdgenoten en volwassenen. Kijkwijzers hebben een training gevolgd, waarin ze instructies en tips gekregen hebben om het publiek op enthousiaste wijze te informeren.

Een Kijkwijzer-rondleiding is alleen op aanvraag mogelijk. Deze speciale rondleidingen zijn bij uitstek geschikt voor families en andere gezelschappen met kinderen. Interesse? Geef dit dan aan op het aanvraagformulier onder ‘speciale interesses’.