Organisatie en missie

Museum Hoge Woerd beheert de museale collectie en presentatie in Castellum Hoge Woerd. Ook ontwikkelt en verzorgt het museum, soms in samenwerking met andere partijen, de programmering en educatie daaromheen. Museum Hoge Woerd doet dit met een compacte staf en een groot bestand van actieve vrijwilligers. De algehele coördinatie van het museum berust bij de Afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is Museum Hoge Woerd in staat om het bezoek aan de vaste exposities gratis aan te bieden. Museum Hoge Woerd is een organisatie zonder winstoogmerk en wordt gesteund door Stichting Amicorum.

Het onderhoud van de collectie en de presentatie kost jaarlijks veel geld. Met name in en rond het Romeinse schip wil het museum nog een reeks van verbeteringen realiseren. Met een vrijwillige donatie vanaf €3,- draag je actief en wezenlijk bij aan de instandhouding van deze unieke cultuurschat alsook van de andere expositieonderdelen. Bij de balie van Castellum Hoge Woerd kun je een vrijwillige bijdrage aan het museum geven via de pinautomaat of direct in onze donatiebus. Ook kun je hier online doneren.

Missie
Museum Hoge Woerd is een van de vier hoofdbewoners van Castellum Hoge Woerd. Samen met CastellumCafé, Podium en Steede, deelt het museum de gezamenlijke ‘achternaam’ Hoge Woerd en de daaraan verbonden huisstijl en identiteit. Daarmee geven de partners uitdrukking aan de gedeelde ambitie om één plek te zijn. Een plek van verbinding en gastvrijheid, met een samenhangend aanbod op het gebied van cultuur, erfgoed, natuur en duurzaamheid, en natuurlijk food and fun, waar de bezoeker eindeloos kan ontdekken en ontmoeten.