CastelluMkids

Ons museum is niet alleen voor volwassenen. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten en avonturen te ondernemen bij Museum Hoge Woerd!


Hoi! Mijn naam is Max en ik woon al 2000 jaar op de Hoge Woerd. Ik vertel je graag meer over alles wat er in het Castellum te beleven valt, zodat je me een keertje kunt komen bezoeken in het museum.

Musea saai?! Zeker niet! Museum Hoge Woerd in Leidsche Rijn is het archeologiemuseum van Utrecht en hier valt er van alles te beleven: ga al zoekend, puzzelend en rekenend met de hele familie op ontdekkingstocht door het hele castellum, doorkruis het terrein met behulp van onze speurtocht, of ga met onze rondleiders mee op avontuur over het terrein van het castellum. In onze interactieve expositie ‘3000 jaar wonen en werken’ leer je denken en puzzelen als een echte archeoloog. Kom en maak een heuse reis door de tijd!

Klaar voor het echte werk? Kom dan met je eigen vondsten langs bij de ArcheoHotspot, waar je als archeoloog aan de slag kan. Maak kennis met een echte archeoloog en leer wat jouw vondsten betekenen! Word lid van onze jeugdclubs en zet je eerste stappen in de wondere wereld van de archeologie.

Als je liever zelf in de huid van een echte Romein kruipt en je bent goed in speur- en puzzelwerk, nodig dan al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een kinderfeestje in Romeinse stijl.

Enthousiast (geworden) over archeologie en/of de Romeinse tijd en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Verzamel materiaal voor je spreekbeurt en verbluf iedereen met jouw kennis over de geschiedenis. Zijn je klasgenootjes hongerig naar meer? Laat je juf of meester eens een museumkist vol lesmateriaal ophalen of kom gezellig met de hele klas op bezoek!

Ten slotte biedt het museum in de schoolvakanties vaak extra aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van diverse workshops en trainingen tot doe-activiteiten rondom een expositie. Houd onze social media pagina’s (@museumhogewoerd) in de gaten om op de hoogte te blijven of bekijk ons actuele aanbod.

Hopelijk tot snel! Vergeet je dan niet om mij ook op te zoeken? Je vindt mij in het CastellumCafé 😉