ArcheoLab

Kom langs en ontdek de wondere wereld van de archeologie.

Het ArcheoLab

De voormalige ArcheoHotspot is verbouwd en heeft een upgrade gekregen naar een ArcheoLab, waarin jong en oud aan de slag kan met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Archeologie wordt zo op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar voor het publiek. In het ArcheoLab bestudeer en onderzoek je opgravingen, experimenteer je met proefjes en haal je de archeoloog in jezelf naar boven.

Je vindt het ArcheoLab aan het einde van de expositie ‘3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn’. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf meehelpen met archeologisch onderzoek! Heb je toevallig een vondst thuis liggen waar je graag meer over wilt weten of wil je een vondst registreren (indien gevonden in de provincie Utrecht) voor toekomstig onderzoek? Kom dan langs bij het ArcheoLab wanneer er een archeoloog op bezoek is. Of ben je benieuwd hoe echte archeologen nou werken? Wandel dan gerust eens binnen om een kijkje in de keuken te krijgen. En wie weet, misschien kun je wel helpen!

Te doen in het ArcheoLab

In het ArcheoLab worden er allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Op deze pagina staan de huidige en toekomstige activiteiten op een rijtje (klik voor meer info).

Samenwerking

Het ArcheoLab in Museum Hoge Woerd werkt nauw samen met Landschap Erfgoed Utrecht en de AWN-Vereniging van vrijwilligers in de Archeologie. Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht en het Universiteitsmuseum Utrecht.

Volg Museum Hoge Woerd op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van deze activiteiten. Het huidige aanbod vind je hier.

Kun je geen genoeg krijgen van archeologie? Kijk dan ook eens op de website van Archeologie op de Kaart.

Op woensdag 17 juli is het Archeolab gesloten.