ArcheoLab

Kom langs en help mee met lokaal archeologisch onderzoek.

Aan het eind van de expositie: 3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn, kun je zelf aan de gang als archeoloog. In deze ruimte bevindt zich het ArcheoLab. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf meehelpen met archeologisch onderzoek! Doe mee met het sorteren en bij elkaar puzzelen van aardewerk of neem je eigen vondsten mee uit de tuin. Er staan tijdens de openingstijden van het ArcheoLab altijd enthousiaste vrijwilligers klaar voor informatie en uitleg. Ook kunnen zij je verder helpen met officiële meldingen van archeologische vondsten.

Heb je zelf een vondst thuis liggen waar je graag meer over wilt weten of wil je een vondst registreren (indien gevonden in de provincie Utrecht) voor toekomstig onderzoek? Kom dan eens langs! Aanwezige archeologen kunnen je meer vertellen over je vondst en kunnen deze eventueel fotograferen en registreren. Weten wanneer er een archeoloog aanwezig is bij het ArcheoLab? Je bekijkt het hier.

Voor het actuele aanbod van het ArcheoLab, klik hier

Het ArcheoLab in Museum Hoge Woerd werkt nauw samen met Landschap Erfgoed Utrecht en de AWN-Vereniging van vrijwilligers in de Archeologie. Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht en het Universiteitsmuseum Utrecht.

Zelf de armen uit de mouwen steken en vrijwillig archeoloog worden in het ArcheoLab? Mail dan naar: museum@castellumhogewoerd.nl.