Herfstvakantie 2023:

Ontdek het zelf!

Van zaterdag 14 oktober t/m zondag 22 oktober vieren we de herfstvakantie bij Museum Hoge Woerd. Gedurende deze week is er daarom van alles te beleven voor de héle familie. Lees verder en ontdek welke activiteiten er op je wachten.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Proefjes in het ArcheoLab

In het ArcheoLab van Museum Hoge Woerd kan jong en oud aan de slag met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Op deze manier wordt archeologie op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar gemaakt voor alle bezoekers. Speciaal voor de jonge onderzoekers vindt er op dinsdag 17 oktober een proefjesmiddag plaats. Museumbezoekers vanaf 8 jaar zijn van harte welkom om te experimenteren met allerlei verschillende testjes en onderzoeksmethoden. Hoe kun je bijvoorbeeld zelf lijm maken, of hoe zie je het verschil tussen allerlei zaden en pitten? Schuilt er ook een archeoloog in jou? Je komt erachter in het ArcheoLab!

Experimenteren met de Scheikundejuf

Samen met de Scheikundejuf experimenteren en leren we erop los! Ga aan de slag met allerlei vloeistoffen, die je leert stapelen in een reageerbuis. In welke volgorde breng je ze aan zodat er mooie laagjes ontstaan? En welke vloeistoffen mengen helemaal nooit? Of leer meer over de geschiedenis van het licht. Hoe zijn we van enkel de zon, de maan en de sterren gekomen tot de moderne lampen van nu? Je ontdekt het in een van de workshop van de Scheikundejuf op woensdag 18 oktober!

3D ontdekkingstocht

Wil je het verleden echt met je eigen ogen bekijken? Maak dan een reis terug in de tijd d.m.v. onze 3D ontdekkingstocht op donderdag 19 oktober. Zet je VR-bril op ontdek hoe deze plek er 2000 jaar geleden uitzag en wat er zoal in en om een Romeins fort gebeurde. Deze rondleiding is leuk voor jong én oud!

Naaldbinden

Wil je kennismaken met een handwerktechniek die al in de prehistorie bestond? Kom naar onze workshop naaldbinden: dit is een eeuwenoude techniek waar je enkel een naald en draad voor nodig hebt. In deze workshop naaldbinden leer je er alles over en ga je zelf aan de slag met je eigen creatie. Hiervoor gebruiken we natuurlijk authentieke materialen! Deze workshop is leuk voor jong én oud!

Nog meer te ontdekken

Ook valt er op eigen gelegenheid een heleboel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met onze speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort. 

Voor meer informatie over tijden, boekingsmogelijkheden en het volledige aanbod, klik hier.