Kerstvakantie 2021:

NIEUW in het Castellum

NB: i.v.m. de door de overheid afgekondigde lockdown is Museum Hoge Woerd tot nader order gesloten.

Van zaterdag 25 december t/m zondag 9 januari is het Kerstvakantie in Utrecht en dat vier je bij Museum Hoge Woerd. Gedurende deze week kan een nieuw element van het castellum bewonderd worden: een nieuwe expositieruimte. Lees verder om meer te weten te komen. 

Expo: de creatie van Castellum Hoge Woerd

Op maandag 20 december a.s. opent wethouder Anke Klein de nieuwe expositieruimte, waar in het nieuwe jaar verschillende exposities tentoongesteld worden. Met deze expo krijgt Castellum Hoge Woerd de beschikking over een flexibele set expositiemeubels, die in allerlei combinaties en standen kunnen worden neergezet. Op die manier kunnen zowel archeologische tentoonstellingen als foto- en kunstexposities worden geprogrammeerd, naast schoolprojecten en wijkinitiatieven. Door hergebruik van steeds dezelfde bouwblokken en basismaterialen wordt tegemoet gekomen aan de duurzame doelstellingen van het Castellum.

In de basisstand, als er geen tijdelijke tentoonstelling is, vertelt de wisselexpositie het verhaal van ‘De creatie van het Castellum’. Hoe is in de loop van de tijd duidelijk geworden dat er op de Hoge Woerd een Romeins fort heeft gestaan? Hoe is het idee en het ontwerp van het tegenwoordige Castellum tot stand gekomen? En wie zijn de bewoners en bezoekers van dit unieke gebouw, dat bovenop UNESCO-werelderfgoed staat? Vanaf dinsdag 21 december 2021 is deze expositie door het publiek te bewonderen.

Het museum is de gehele verlengde vakantie geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Natuurlijk kun je in de Kerstvakantie ook weer van alles ondernemen in Museum Hoge Woerd. Ga met de hele familie op een avontuur op zoek naar de mysterieuze museumschatten met het Kinderspoor. Of ontdek het hele Castellum met behulp van de speurtocht en knutsel na het speuren van de juiste oplossing je eigen souvenir in elkaar. Klik hier voor het gehele aanbod van Museum Hoge Woerd.