Kerstvakantie 2023:

Ga op pad met de virtuele gids en wek de geschiedenis tot leven!

Van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari is het Kerstvakantie. Tussen de feestdagen door zijn we geopend en is er van alles te beleven voor de héle familie.  Lees verder en ontdek welke nieuwe activiteit we graag aan je presenteren.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Rondom de feestdagen hanteren we wel alternatieve openingstijden:

Zondag 24 december: museum sluit om 15:30 uur i.v.m. Kerstavond
Eerste en Tweede Kerstdag: gesloten
Oudejaarsdag: museum sluit om 15:30 uur
Nieuwjaarsdag: gesloten

Virtuele tour door Romeinse schipper

Beleef Castellum Hoge Woerd door de ogen van een Romein! Ga met een virtuele gids 2000 jaar terug in de tijd en ontdek het roerige leven van een Romeinse schipper. Een speciale (gratis) app leidt je met behulp van augmented reality langs verschillende locaties in en om het Castellum. Scan met je smartphone of tablet een spot en de schipper verschijnt op je scherm. Ben jij klaar om de geschiedenis tot leven te wekken? Informeer bij de balie naar de mogelijkheden.

Nog meer te ontdekken

Ook valt er op eigen gelegenheid een heleboel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met onze speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort. 

Voor meer informatie over tijden, boekingsmogelijkheden en het volledige aanbod, klik hier.