Meivakantie 2024:

We ontdekken deze meivakantie hoe het leven van een Romein er ruim 2000 jaar geleden uit zag en gaan zelf knutselen, experimenteren en ontdekken!

Van dinsdag 30 april t/m vrijdag 3 mei vieren we de Voorjaarsvakantie bij Museum Hoge Woerd. Ervaar wat er allemaal te doen is en beleef een avontuurlijke vakantie voor de hele familie!

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Romeinse Beauty

We trappen af op dinsdag 30 april met de workshop Romeinse Beauty. Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, besteedden mannen en vrouwen al veel aandacht aan hun uiterlijk. Ze scrubden zichzelf schoon in het badhuis, verwenden hun huid met zachte zalven en geurden heerlijk naar parfum. Tijdens deze workshop dompel je jezelf onder in de Romeinse Tijd en maak je je eigen scrubzout, een lekker zalfje en een geurig parfumzakje. Klik hier voor meer informatie & tickets.

Proefjes in het ArcheoLab

In het ArcheoLab van Museum Hoge Woerd kan jong en oud aan de slag met authentieke archeologische materialen en onderzoekstechnieken. Op deze manier wordt archeologie op een laagdrempelige en interactieve manier tastbaar gemaakt voor alle bezoekers. Speciaal voor de jonge onderzoekers vindt er op woensdag 1 mei een proefjesmiddag plaats. Je bent van harte welkom om te komen experimenteren met allerlei verschillende testjes en onderzoeksmethoden. Schuilt er ook een archeoloog in jou? Je komt erachter in het ArcheoLab!

We sluiten de week af met een heuse soldatentraining op vrijdag 3 mei. Denk jij te beschikken over de kwaliteiten om een echte Romeinse soldaat te worden? Tijdens deze soldatentraining leer je zwaardvechten en jezelf beschermen: eerst op een oefenpaal, met een mede-soldaat en later in twee groepen. Maar de Romeinen vochten niet alleen met zwaarden, ook de speren waren belangrijk. Kun jij een speer werpen in formatie zonder je eigen soldaten te raken? Ten slotte leer je om als groep in een formatie te trainen en te bewegen, want samenwerken is super belangrijk voor een leger! Klik hier voor meer informatie & tickets.

Nog meer te ontdekken

Ook valt er op eigen gelegenheid een heleboel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met onze speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort.

En last but not least, heb je onze digitale tour al geprobeerd?