Kinderfeestjes

Zo’n 2000 jaar geleden leefden hier Romeinse soldaten en nu is het jouw beurt om hier een spannende tijd te beleven. Kom je kinderfeestje vieren in Museum Hoge Woerd!

Er zijn twee kinderfeestjes om uit te kiezen. Tijdens je feestje ga je een mysterie oplossen. Waar is de munt van de Romeinse soldaat of het geluksmuntje van Aelius? Jullie gaan opdrachten uitvoeren, aanwijzingen volgen en het hele castellum doorzoeken om de oplossing te vinden.

1. Zoeken, zoeken, zoeken naar de Romeinse munt! 5-6 jaar

Met een mooie tunica aan gaan jij en je vrienden en vriendinnen luisteren naar een spannend verhaal. Jullie moeten een jongen uit de Romeinse tijd helpen! Hij is zijn geluksmuntje kwijt en het moet hier ergens in het castellum zijn. Als jullie het spoor volgen komen jullie er vast. Aan het einde van de zoektocht staat er wat lekkers voor jullie klaar. En….iemand wil jullie graag bedanken. Als herinnering aan dit spannende bezoek maken jullie je eigen Romeinse geluksmuntje en nemen deze mee naar huis.

Duur: 1,5 uur / Kosten: €110,- / Maximaal 8 kinderen

Een medewerker van het museum begeleidt het feestje, als ouder en begeleider heeft u wel een actieve rol bij het geheel.

 

2. Activeer de Tijdportaal en help Aelius! 7 – 9 jaar

Er is een bericht voor jullie! Professor Punt probeert via het digibord in contact met jullie te komen. Deze uitvinder heeft een tijdportaal gemaakt waarmee hij in het verleden kan kijken. Samen met hem zien jullie een jongen in de Romeinse tijd die hulp nodig heeft. Jullie kunnen hem helpen door op zoek te gaan naar de codes in het hele castellum. Door de codes te scannen met de tablet en de opdrachten uit te voeren gaat het lukken om alles te verzamelen wat Aelius nodig heeft. Dit mogen jullie in mooie Romeinse kleding doen. Na deze zoektocht staat er wat lekkers voor jullie klaar. Samen met Professor Punt zorgen jullie ervoor dat Aelius een belangrijke Romein kan worden. Als herinnering aan het bezoek maken jullie je eigen Romeinse geluksmuntje en nemen deze mee naar huis.

Duur: 2 uur / Kosten: €130,- / Maximaal 8 kinderen

Een medewerker van het museum begeleidt het feestje, als ouder en begeleider heeft u wel een actieve rol bij het geheel.

Beschikbaarheid en reserveren

De kinderfeestjes kunnen plaatsvinden op woensdag- en vrijdagmiddag, zaterdag en zondag de gehele dag.

Reserveer een kinderfeestje bij voorkeur minimaal 2 weken van te voren.

Voor vragen en meer informatie kunt u mailen naar kinderfeestjes@museumhogewoerd.nl. Voor reserveringen kunt u het reserveringsformulier invullen. Let op: Uw aanmelding is pas definitief als u een bevestiging per mail heeft ontvangen. Voor vragen zijn wij ook te bereiken op telefoonnummer: 030 – 286 00 84.

Kinderfeestje aanvragen

Wanneer je het kinderfeestje wil combineren met iets te nuttigen bij het restaurant in Castellum Hoge Woerd, dan kan je contact opnemen met het CastellumCafé: 030 – 633 80 38 en info@castellumcafe.nl. Kijk op de website voor meer informatie: www.castellumcafe.nl.